Zaštita privatnosti korisnika

Ova izjava odnosi se na zaštitu podataka koji se nalaze na web stranici Preston.ba i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka poduzeća Dezen d.o.o.

Dezen d.o.o. kao pružatelj usluga web stranice Preston.ba pridržava se zakonskih propisa s ciljem zaštite privatnosti korisnika.

Upućuju se Krajnji korisnici da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje informacije Dezen d.o.o. prikuplja i kako ih koristi.

Krajnji korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi zaštite podataka i privatnosti, može nam se obratiti putem emaila na: info@preston.ba.

Pristupanjem ili upotrebom naše web stranice, krajnji korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima iz izjave o Zaštiti podataka i privatnosti, kao s i načinima upotrebe preston.ba web stranice.

Ukoliko se Krajnji korisnik ne slaže s ovom izjavom o Zaštiti podataka i privatnosti, molimo ga da ne koristi web stranicu preston.ba.

Ovu izjavu o Zaštiti podataka i privatnosti Dezen d.o.o. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o Zaštiti podataka i privatnosti. Izmjene izjave o Zaštiti podataka i privatnosti stupaju na snagu odmah nakon objave na web stranici preston.ba.

Svakom Krajnjem korisniku se preporučuje da periodično pregleda ovu stranicu i prouči bilo kakve promjene u izjavi o Zaštiti podataka i privatnosti. Nastavak upotrebe ove web stranice od strane Krajnjeg korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da Krajnji korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o Zaštiti podataka i privatnosti.

Dezen d.o.o. prikuplja informacije koje identificiraju specifičnog Krajnjeg korisnika. Kada se Krajnji korisnik uključi u određene aktivnosti na preston.ba web stranici, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda ili usluga, Dezen d.o.o. može od Krajnjeg korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), email adresa, broj telefona, informacije o broju debitne ili kreditne kartice, datum do kojega vrijedi kartica, određeni kod za autorizaciju te druge s tim povezane informacije.

Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka Krajnjeg korisnika. Ako Krajnji korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.

Dezen d.o.o. neće dijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u tekstu ispod, kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Osobne podatke će Dezen d.o.o. koristiti za slanje i distribuciju administrativnih i promocijskih SMS poruka, analizu podataka, obradu plaćanja debitnim ili kreditnim karticama. Dezen d.o.o. može podijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s Pružateljima usluga s kojima surađuje, s ciljem slanja obavijesti o novostima, posebnim ponudama i pogodnostima.
Krajnji korisnik ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruža Dezen d.o.o. Krajnji korisnik može promijeniti bilo koji od svojih osobnih podataka slanjem emaila na info@preston.ba. U tom e-mailu Krajnji korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i email adresu, kao i ostale informacije koje želi promijeniti ili nadopuniti.

Dezen d.o.o. poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci Krajnjih korisnika bili zaštićeni. Krajnjim korisnicima preporučujemo da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za DEZEN korisnički račun. Preporučujemo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova s brojevima, te da svakako upotrijebite lozinku od minimalno šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na razini godine).

Osobama mlađim od 14 godina je kupnja na Dezenshop.ba zabranjena. Dezen d.o.o. ne prikuplja i ne zadržava informacije od osoba mlađih od 14 godina.

Korištenje osobnih podataka

Možete posjetiti našu web stranicu bez izravnog dostavljanja Vaših osobnih podataka. Kako bismo optimizirali našu uslugu, podaci se mogu pohranjivati na temelju ponašanja posjetitelja – klikovi , stranice i podstranice na kojima se zadržavate. Informacije kao što je Vaša IP adresa, koja je potrebna za internetsku komunikaciju, mogu se snimiti. Svaka analiza ovih podataka uvijek je potpuno anonimna i ne odnosi se na pojedince. Međutim, ako izvršite narudžbu ili se preplatite na naš newsletter, određene informacije, kao što su Vaše ime i adresa, bit će potrebne za obradu i bit će spremljene u skladu s našom izjavom o Zaštiti podataka i privatnosti.

Osobni podaci koje Dezen d.o.o. prikuplja

Dezen d.o.o može prikupljati sljedeće podatke od Krajnjih korisnika web stranice: ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), email, broj telefona, informacije o broju kartice, datum valjanosti kartice, određeni kod za autorizaciju te druge s tim povezane informacije, kad se Krajnji korisnik registrira, potvrdi online narudžbu, kontaktira Dezen d.o.o. ili sudjeluje u DEZEN promocijama ili anketama.

Dezen d.o.o. prikuplja sve informacije koje se odnose na pregledavanje i interakciju na web stranici preston.ba. Svi osobni podaci koje posjeduje Dezen d.o.o. potiču od zainteresirane strane, odnosno od strane Krajnjeg korisnika, uz iznimku podataka za kontakt koje nam mogu ustupiti prijatelji ili članovi obitelji, kao što je npr. navođenje druge adrese za preuzimanje narudžbe.

Svrhe u koje obrađujemo Vaše osobne podatke

Osobni podaci Krajnjeg korisnika obrađivat će se u sljedeće svrhe, ako je primjenjivo:

Za upravljanje i izvršenje registracije na web stranici. Registracija uključuje izradu korisničkog računa i korisničkog profila putem pregledavanja na web stranici. Navedeno profiliranje obuhvaća osobne podatke Krajnjeg korisnika i informacije iz preglednika, poput pregledanih proizvoda ili proizvoda dodanih na listu želja ili u košaricu, posjećenih odjeljaka web stranice, lokacije u svrhu analize osobnih odabira i/ili interesa, kako bi im se ponudili sadržaji, usluge i proizvodi na web stranici, koji su prilagođeni njihovom korisničkom profilu.

Za upravljanje i izvršenje online kupnje. Koristimo osobne informacije Krajnjih korisnika za obradu i dostavu njihove narudžbe, kako bismo ih putem emaila ili SMS poruke obavijestili o statusu njihove narudžbe.

Za upravljanje i slanje informacija o ekskluzivnim promocijama, novostima, pogodnostima te za personalizirane informacije prilagođene korisničkom profilu, interesima i potrebama potencijalnih kupaca putem emaila, SMS-a, pošte ili bilo kojeg drugog kanala komunikacije i/ili digitalnih platformi. Slanje ovih informacija uključivat će kreiranje korisničkih profila koji uključuju upotrebu osobnih podataka, povijesti kupovina, ako je primjenjivo, kao i navigacijskih informacija na web stranici, kako bi se procijenili određeni aspekti povezani s Vašim osobnim preferencijama. Cilj je pružanje komercijalne komunikacije u skladu s Vašim profilom.

Sadržaj, proizvodi ili usluge bit će personalizirani u komunikaciji s Krajnjim korisnicima i u skladu s njihovim interesima.

Za upravljanje uslugama slanja obavijesti kada neki proizvod postane dostupan u preston.ba Online trgovini

Ovlasti preduzeća Dezen d.o.o. za obradu podataka

DEZEN d.o.o ima sljedeće zakonite osnove za obradu osobnih podataka:

Izvršenje ugovora

Pravna osnova za obradu osobnih podataka Krajnjeg korisnika, koji se prikupljaju za vrijeme potvrde narudžbe, odnosno ostvarivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom smislu, zainteresirana strana je dužna osigurati podatke potrebne za njegovo izvršenje. Ako ne dobijemo te podatke od strane Krajnjeg korisnika, prodaja i kupnja se ne mogu izvršiti.

Zakonske obveze

Upravljanje i izdavanje računa o prodaji temelji se na zakonskoj obvezi poduzeća Dezen d.o.o. u odnosu sa svojim klijentima.

Pristanak

U odnosu na sljedeće svrhe, pravna osnova za obradu osobnih podataka zainteresirane strane bit će pristanak iste, kad daje informacije za:

upravljanje prijavom na web stranici,

upravljanje slanjem informacija o ekskluzivnim promocijama, najnovijim vijestima i informacijama prilagođenim profilu zainteresirane strane,

ostvarivanje prava na upite i pritužbe zainteresirane strane,

upravljanje uslugom obavijesti o dostupnosti proizvoda u preston.ba Online trgovini,

upravljanje i izdavanje sljedeće akreditacije prodajnih dokumenata, kao što su e-potvrde,

povlačenje suglasnosti od strane Krajnjeg korisnika ne utječe na izvršenje kupoprodajnog ugovora, koji su sklopili zainteresirana strana i Dezen d.o.o.

Legitiman interes

U odnosu na sljedeće svrhe, pravni temelj obrade osobnih podataka zainteresirane strane bit će legitiman interes poduzeća Dezen d.o.o.:

izrada profila putem pregledavanja na web stranici od strane korisnika registriranog na istoj, uz sve ostale korisnike koji su nam dostavili svoje podatke za bilo koju drugu svrhu,

izrada profila za slanje informacija o ekskluzivnim promocijama, najnovije vijesti i personalizirane informacije prilagođene profilu zainteresirane strane,

slanje upitnika o zadovoljstvu kupljenih proizvoda ili usluga koje koriste Krajnji korisnici preston.ba Online trgovine, kako bismo se upoznali s njihovim mišljenjem i kako bismo mogli kontinuirano raditi na poboljšanju proizvoda i usluga koje nudimo,

naš legitimni interes se sastoji u tome da možemo jamčiti da će naša web stranica ostati sigurna i da će nam pomoći da razumijemo zahtjeve, očekivanja i stupanj zadovoljstva korisnika, te da ćemo u skladu s tim poboljšati usluge, a sve s ciljem poboljšanja iskustva pregledavanja preston.ba Online trgovine.

Kome smijemo otkriti podatke?

Osobni podaci zainteresirane strane smiju se prenositi/otkrivati sljedećim subjektima:

Preduzeće Dezen d.o.o.

Preduzećima za obradu podataka, poput franšiza i dobavljača koji pružaju usluge poduzeću Dezen d.o.o. (kurirske službe, telekomunikacijske tvrtke, agencije, tvrtke za profiliranje itd.).

Dezen d.o.o. ni u kom slučaju ne daje i ne prodaje korisničke podatke trećim stranama.

Kako Dezen d.o.o. štiti osobne podatke?

Web stranica koristi tehnologije za zaštitu podataka poput vatrozida, postupke kontrole pristupa i mehanizme šifriranja kako bi se spriječio neovlašteni pristup podacima i kako bi se zajamčila povjerljivost podataka. Kako bi se to postiglo, Krajnji korisnik se slaže da će Dezen d.o.o. prikupljati podatke u svrhu dotične provjere autentičnosti za kontrolu pristupa.

Sve transakcije koje se provode putem web stranice bit će izvršene preko sigurnih sustava naplate. Povjerljivi podaci prenose se izravno i šifrirano (SSL) odgovarajućim subjektima.
Dezen d.o.o. potvrđuje da je usvojilo sve tehničke i organizacijske mjere nužne kako bi se zajamčila sigurnost i integritet osobnih podataka koje obrađuje te kako bi se spriječio gubitak, izmjena i/ili pristup istima od strane neovlaštenih osoba.

Vaša prava vezana za osobne podatke

Imate sljedeća prava koja možete ostvariti slanjem emaila na: info@preston.ba.

Pravo pristupa

Imate pravo dobiti potvrdu obrađuje li Dezen d.o.o. osobne podatke koji vas se tiču ili ne, kao i način pristupa osobnim podacima koje Dezen d.o.o. posjeduje o Vama.

Pravo izmjene

Imate pravo zatražiti da Dezen d.o.o. ispravi Vaše osobne podatke kad god isti više nisu točni ili da ih upotpuni kad god nisu potpuni. Ako ste registrirani na našoj web stranici, jednostavnije je da podatke ispravite sami izravno u postavkama Vašeg korisničkog računa.

Pravo na brisanje/pravo na zaborav

Možete od nas tražiti da se Vaši osobni podaci obrišu u bilo kojem trenutku, bez navođenja razloga.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka, a u tom slučaju iste ćemo zadržati samo za ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Pravo na prijenos podataka

Imate pravo zaprimiti osobne podatke u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade kad god se obrada temelji na privoli ili na ugovoru, a provodi se automatiziranim putem.

Pravo na prigovor

Možete se suprotstaviti obradi osobnih podataka na temelju javnog ili legitimnog interesa kojeg provodi Dezen d.o.o., uključujući profiliranje. U ovom slučaju, Dezen d.o.o. prestat će obrađivati podatke, osim za uvjerljive pravne osnove, ostvarivanja ili obrane mogućih pravnih potraživanja.

Automatizirane pojedinačne odluke

Imate pravo ne biti predmetom odluke koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila, što proizvodi pravne učinke koji se odnose na Vas ili na sličan način značajno utječu na Vas. Međutim, neće biti moguće ostvarenje navedenog prava u slučajevima u kojima je odluka nužna za formalizaciju ili ostvarivanje ugovora između Vas i poduzeća Dezen d.o.o.; koja je ovlaštena zakonom koji se primjenjuje na poduzeće Dezen d.o.o., uz uvjet da ostvaruje prikladne mjere za zaštitu svojih prava, sloboda i legitimnih interesa; ili kada se temelji na Vašoj izričitoj privoli.