Napredne osobine džepićastog jezgra

Madrac s džepićastim jezgrom izrađen je od pojedinačnih džepićastih opruga. Svaka opruga je zatvorena unutar vlastitog džepa od tkanine. Radeći neovisno jedna o drugoj, svaka opruga reagira samo na pritisak koji se primjenjuje na to područje. To rezultira većom razinom personalizirane podrške i individualno se prilagođava svakoj osobi koja spava na madracu.

 • SoftCore džepićasto jezgro

  SoftCore je osnovna izvedba Preston džepićastog jezgra. Odlikuje ga izvanredna fleksibilnost i prilagodljivost. Prosječna širina opruge SoftCore jezgra je 60mm, a na jednom kvadratnom metru se nalazi oko 250 džepića.

  SoftCore jezgra se proizvode u jednoj ili više zona, ovisno o kategoriji i namjeni madraca u koji se apliciraju.

 • Superpocket džepićasto jezgro

  Superpocket džepićasto jezgro nastalo je na bazi usavršavanja standardnog SoftCore jezgra. Superpocket jezgro sa svojih 325 džepića po kvadratnom metru pruža savršenu potporu za spavače sa tjelesnom težinom i do 130 kilograma. Prilikom promjene položaja u toku spavanja ugiba se samo onaj dio opruga na koji se vrši pritisak.

  Prilikom izrade Superpocket jezgra koriste se kaljene žice promjera od 1.8mm do 2.1mm.

 • Multipocket džepićasto jezgro

  Premium ponudu Preston ergonomskih džepićastih jezgara čini Multipocket jezgro, formirano u jednoj ili devet ergonomskih zona, sa čak 500 opružnih džepića po kvadratnom metru.

  Brojne opruge upotpunjene ergonomskim zonama idealno održavaju konture tijela. Precizna raspodjela tjelesne težine, koja garantira idealno održavanje pravilnog oblika kralježnice tokom opuštanja i spavanja za vas i vašeg partnera.

  Madraci na bazi Multipocket jezgara imaju dugi vijek trajanja i neće izgubiti svoje ortopedske kvalitete i udobnost.