Preston inovativne pjene

 • Memory pjena

  MEMORY je termoosjetljiva pjena koja ima svojstvo da reagira u dodiru s toplinom. Na nižim temperaturama je čvrsta, kruta a pod utjecajem topline ”mekša”. Podloga od ovakve pjene zagrijava se toplinom tijela, postepeno popušta, prilagođava se i konturira. Kod promjene položaja tijela tijekom spavanja podloga se ponovo polako prilagođava, kao da pjena “pamti” otisak tijela. Tako je nastao popularni naziv “memory pjene”.
  Osjećaj spavanja na takvoj podlozi često se opisuje kao osjećaj bestežinskog stanja! Sloj pjene neposredno zagrijan od tijela spavača mekan je i potpuno rasterećuje pritisak na osjetljivo potkožno tkivo. Okretanje uslijed neudobnog pritiska na ovoj je podlozi znatno smanjeno.
  Memory pjene pravo su rješenje za probleme obamrlosti, utrnulosti i bolne ukočenosti do kojih dovodi loša površinska cirkulacija. Memory pjena imaj izraziti antidekubitalni učinak i prvu su primjenu imale upravo na bolničkim krevetima.

 • High Resilience (HR) pjena

  Hladno lijevana pjena nastala je na principu lomljenja ćelija guste pjene, tako da sadrži strukturu otvorenih ćelija pružajući iznimnu elastičnost i potporu tijelu.
  HR pjena je visokokvalitetan materijal i bazirana je na vodi. Proizvodi se bez upotrebe klor-flour-ugljiko-vodika te je neškodljiva ljudima i ozonu.
  Izražene karakteristike su joj mekoća, elastičnosti prilagodljivost različitim položajima korisnika, te ima bolju prozračnost i povećanu trajnost u odnosu na PU pjenu.

 • Non-Calcium pjena

  Vita pjene bez kalciuma zahvaljujući metodama izrade i posebnim sastojcima imaju savršenu strukturu ćelija i izrazito nježnu površinu.

  Non-Calcium pjena svojim karakteristikama nalikuje na HR pjenu, uz viši nivo elastičnoti i mekoće.

1 od 3