High Reslilience - HR pjena

Zašto hladno lijevana pjena – ne znamo, ali ovaj pogrešan naziv je već općenito prihvaćen, a mi ćemo se služiti “srednjim” nazivom “HR – hladna pjena”.

Kako samo ime visokoelastična (high resilience-HR) kaže, pjena ima visok elasticitet, strukturu otvorenih (slomljenih) ćelija za korektnu prozračnost i elastičnost.

Zbog svoje strukture, kvalitetnih svojstava, cijene izrade i neograničenosti izvora ovaj je materijal osnova sadašnjosti i budućnosti izrade madraca za sve one kojima su ergonomsko-ortopedska svojstva kao komfor i udobnost korisnika na prvome mjestu.

Karakteristike ovih madraca su izrazita elastičnost, otpornost na deformacije tj. trajnost, odlična prozračnost te neiscrpne mogućnosti različitih tipova proizvodnosti za prilagodljivost različitim osobinama korisnika.

Kako je rekao CEO jednog od najvećih svjetskih proizvođača madraca – HR je najbolja kopija latexa do sada.

Kao i kod svih PU pjena osnovna karakteristika je gustoća pjene (kg/m3) i ona određuje kvalitetna svojstva tj. dugotrajnost. Bitno je napomenuti da kod ekpandiranih pjena u koje ubrajamo i HR pjene, gustoća nema veze sa tvrdoćom pjena ni gotovim proizvodom (madracem).

gustoća pjene kvalitetna kategorija madraca
do 35 kg/m3  isključivo za površinske slojeve madraca
oko 35 kg/m3 low cost ili standard HR madrac
40 do 50 kg/m3 quality to high quality madrac
50 kg/m3 i više high quality to premium quality

 

HR – hladna pjena se za razliku od obične spužve (standard PU) koristi prvenstveno u industriji madraca i ponešto u industriji kvalitetnijeg tapeciranog namještaja.

Razvoj tehnologije ekspandiranja poliuretana je živ proces i iz godine u godinu svjedoci smo pojave HR pjena sve boljih svojstva.

Obzirom da je proizvodnja pjena kemijska industrija izuzetno je važno da svi proizvodi koji se upotrebljavaju za proizvodnju madraca budu stabilni i neštetni po ljudski organizam. U Ergoactivu koristimo HR (hladne pjene) najkvalitetnijih europskih proizvođača  Metzeler i Carpenter. Sve pjene koje koristimo u proizvodnji zadovoljavaju zahtjeve Oko-tex 100 standarda te posjedjuju Certipur certifikat kao potvrdu ispravnosti i neštetnosti.

EKSKLUZIVNO u Ergoactiv ponudi HR madraca:

DUO CELL HR pjena – proizvedena specijalnom tehnologijom proizvodnje u dvije osi, što rezultira ćelijama u dvije veličine koje omogućuju tzv. dvostupanjsko prilagođavanje udobnosti. Jedinstevena udobnost Duo Cell kvalitete postignuta je ravnomjernom raspodjelom od po 50% velikih i malih ćelija. Dok velike ćelije osiguravaju idealnu raspoređenost pritiska na pjenu, male ćelije omogućuju dodatno uravnoteženje tog pritiska. Duo Cell pjenu ugradili smo u madrace Revital Duocell i Airline Delight

TRIO CELL HR pjena – proizvedena specijalnom tehnologijom proizvodnje u tri osi, što rezultira ćelijama u tri veličine koje omogućuju tzv. trostupanjsko prilagođavanje udobnosti. Idealno strukturirani miks od po 33% velikih, srednjih i malih ćelija Triocell pjene omogućuju savršenu distribuciju pritiska i točkastu elastičnost. Uz osiguravanje raspoređenosti pritiska od strane velikih ćelija, te uravnoteženje pritiska od strane malih ćelija, dodatnu udobnost ove pjene osiguravaju ćelije srednje veličine koje savršeno balansiraju između dva pritiska i osiguravaju najbolji odnos između udobnosti i podrške ikada u nekoj pjeni. Trio Cell pjenu ugradili smo u madrace Oxygen Trio, Airline Glamour i nadmadrac Hype.

HYPERSOFT HR pjena – s ponosom možemo istaknuti da smo među prvim proizvođačima madraca prepoznali vrhunska svojstva Hypersoft HR pjena koje smo uspješno implemantirali u naše proizvode. Ovu specifičnu vrstu HR pjene odlikuje vrhunska točkasta elastičnost što je već dovelo do toga da ovu pjenu nazvijau “novi memory”. Bitno je napomenuti da Hypersoft s memory pjenama dijeli samo vrlo visoku točkstu elastičnost. Po svim ostalim krakteristikama to je potpuno drugačiji materijal. Uz prozračnost koju imaju HR pjene Hypersoft odlikuje izuzetno velika vlačna čvrstoća, sposobnost upijanja velike količine vlage i mogućnost pranja na visokoj temperaturi. Ove osobine omogćuju upotrebu Hypersoft pjene u svim slojevima madraca. Zbog prozračnosti, čvrstoće, sposobnosti upijanja i mogućnosti custom writing pranja Hypersoft pjena najbolji je odabir za laminiranje navlaka madraca, gdje su u funkciji smanjivanja pritiska na površinski optok krvi, a istovrmeno djeluju kao filter koji ne dopušta da vlaga prodre u jezgru madraca. Hypersoft HR pjenu ugradili smo u madrace Delta, Airline Glamour, Airline Delight i nadmadrac Hype.