za velike snove...

za velike snove...

Želite kvalitetniji san, ali niste sigurni kako ga postići?

Niste sami - mnogi od nas se bore s nedostatkom dobrog sna.

No, ne brinite - postoji nekoliko jednostavnih promjena koje možete učiniti kako biste se bolje naspavali.

Kako postići bolji san?

San ima iznimno važan utjecaj na našu dobrobit, kako mentalnu tako i fizičku, stoga je iznimno važno znati kako spavati. No, činjenica je da to nije nešto što svi znaju - mnogi od nas trebaju isprobati nekoliko metoda prije nego što pronađu pravi način za sebe. Ako se često budite umorni, neraspoloženi ili bolni, vjerojatno ne spavate onako kako biste trebali, što može utjecati na vašu produktivnost tijekom dana.

Osim toga, nedostatak dobrog sna može negativno utjecati na vaše zdravlje i povećati rizik od bolesti i ozljeda. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali svoj san. Važno je samo razumjeti kako više spavati i kako spavati kvalitetnije.

- Normalno je probuditi se tijekom noći, ali ako imate problema s ponovnim zaspavanjem, postoje neke tehnike koje možete isprobati.

Držite oči zatvorene jer otvaranje očiju može probuditi mozak, pa pokušajte i držati svjetla ugašenima ili prigušenima ako ustajete tijekom noći.

- Tehnike opuštanja poput dubokog disanja, opuštanja mišića i meditacije mogu vam pomoći da se osjećate opuštenije, čak i ako ne možete ponovno zaspati.

Također je važno ne razmišljati previše i ne brinuti se oko povratka u san jer to može samo povećati vašu budnost.

- Ako stvarno ne možete zaspati, pokušajte se baviti nekom nježnom aktivnošću poput čitanja knjige ili brojanja ovaca dok vam se ne vrati san.

 
Natrag na blog