Kako odabrati madrac ?

Kako odabrati madrac ?

Kupovina madraca može izgledati kao stresan proces, no ne mora biti. Važno je da prije kupovine razmotrite svoje navike spavanja, potrebe i osobne preference. Svatko je individualan i stoga ne trebate nužno slijediti sve preporuke koje vam daju.

Može vam se dogoditi da vam prijatelj preporuči određeni madrac, ali ne znači da će taj madrac biti prikladan i za vas ako se razlikujete u navikama spavanja ili osobnim preferencijama.

Prilikom odabira madraca važno je uzeti u obzir sve navedene faktore. Postoji nekoliko kategorija madraca koje su najpoznatije, poput madraca od pjene, džepićaste jezgre i bonell opruga. 

Također postoje madraci koji kombiniraju različite materijale kako bi se stvorile zone udobnosti i pružila vrhunska podrška. Najprodavaniji su oni koji kombiniraju džepićastu jezgru s HR ili lateksom, te su obično skuplji, ali vrijedi uložiti u kvalitetan madrac jer ćete ga mijenjati samo nekoliko puta u životu.

 

OVO JE TOP 5 SAVJETA ZA ODABIR MADRACA ! 

  • Ako ste zabrinuti zbog štetnih učinaka elektromagnetskog zračenja, trebali biste izbjegavati madrace s oprugama, jer takvi madraci mogu negativno utjecati na vaše zdravlje.
  • Ako imate izražene bolove u križima, vratu ili leđima, preporučuje se madrac s gelom. Međutim, madraci od lateksa i memorijske pjene također su dobri za rasterećenje leđa, a po nižoj cijeni.
  • Ako volite prirodne materijale i možete si priuštiti veću investiciju, madrac od lateksa može biti pravi izbor za vas.
  • Madraci od memorijske pjene nude optimalan omjer kvalitete i cijene.
  • Ako ste alergični, preporučuje se madrac od lateksa, memorijske pjene ili gela.
Natrag na blog